Marcel van der Beek

Bij menig mens staat het leven in het teken van geld, maar niet zo letterlijk als bij Marcel van der Beek. Zijn grote liefhebberij is het napluizen van de historie van munten en bankpapier.

Na een studie geneeskunde wordt hij geen dokter maar maakt hij van zijn hobby zijn beroep. Als hij voor 's Rijks Munt in Utrecht een deel van de collectie in kaart kan brengen, grijpt hij zijn kans. Dit werk zet hij voort bij Het Nederlands Muntmuseum en het Geldmuseum, waar hij conservator is.

Tijdens het werk bij 's Rijks Munt krijgt hij een uniek kijkje in hoe munten in het verleden ambachtelijk werden vervaardigd. Deze kennis deelt hij in de boeken De Muntslag Ten Tijde Van Koning Willem I en De Muntslag Ten Tijde Van Koning Willem II. Ook publiceert hij in het boek Topstukken uit het Geldmuseum en vele tijdschriften.

Nadat het Geldmuseum sluit, treedt Marcel in dienst bij Heritage Auctions Europe. Het bereiken van de pensioenleeftijd weerhoudt hem niet van zijn favoriete werk. Voor Heritage onderzoekt hij nog steeds de historie van munten en bankbiljetten en verkavelt hij gedenkpenningen.

Ervaring als numismaat

Een heel werkend leven

Specialismen

Munten, penningen, bankbiljetten

Talen

Nederlands, Engels

Quote

“Het uitpluizen van monetaire historie is een heerlijk veelzijdig vak met veel raakvlakken. Je kunt er alleen geen opleiding voor volgen. Je leert het door je in de historie van munten en bankbiljetten te verdiepen en veel materiaal door je vingers te laten gaan.”

Contact

T: 030-6063944

Mail Marcel

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.