Taxatie van Militaria

Bezit u oude legeruniformen, onderscheidingen of een verzameling militaria of heeft u militaria uit een erfenis? Geef of gooi deze dan nooit zomaar weg. Mogelijk bezit u iets bijzonders dat bij een taxatie veel meer waard blijkt te zijn dan u dacht. 

Wij taxeren o.a.

Militaria is een bijzonder brede verzamelcategorie die zich uitstrekt over honderden landen en tientallen thema’s. Populaire objecten zijn uniformen en wapens. Daarnaast zijn onderscheidingen in trek. Naast de officiële staatsonderscheidingen, zoals de Nederlandse Militaire Willemsorde, worden ook veel verschillende militaire herinneringsmedailles en dapperheidsonderscheidingen verzameld. Bij militaria hangt de waarde sterk af van de historische context. Een uniform heeft bijvoorbeeld een veel hogere waarde als deze is gedragen door een beroemde militair.

Bezit u interessante militaria? Laat deze dan op waarde schatten door onze taxateurs. Zij hebben een brede kennis over de historie en het maakproces (bijvoorbeeld: uniformen). Daardoor kunnen zij nagaan of u een bijzonder of origineel stuk bezit.

Taxatie van militaria in Zaventem

Elke donderdag 10:00 - 16:00 uur
 

  • Gratis waardebepaling van militaria
  • Gecertificeerde taxateurs
  • Geen afspraak nodig
  • Gratis koffie en thee
  • Gratis parkeren voor de deur
     

Kom langs

Tip: neem eventueel papierwerk mee. Er is veel namaak in omloop, vooral vervaardigd in Oost-Europa en Azië. Om aan te kunnen tonen of iets echt is of het verhaal erachter te leren kennen, is alle informatie nuttig.

Antieke wapens

Wanneer u voor een waardebepaling van uw antieke wapens langskomt, neemt u dan alles mee aan bijbehorende stukken en/of documentatie. U kunt hierbij denken aan de bijbehorende kruitfles of pompstok van uw antieke jachtgeweren, maar ook de poetsdoek, olie en polijststeen als het om een antieke dolk of zwaard gaat. Voor een waardebepaling van militaria, is namelijk niet alleen het object bepalend, maar ook de bijbehorende spullen en zélfs een eventueel bijbehorend verhaal. Zo is een antieke revolver die door een bekende militair gebruikt is van hogere waarde. U heeft vast wel gelezen over de antieke pistolen van George Washington, die in 2002 voor 1,96 miljoen dollar geveild werden.

Antieke wapens taxeren, is een expertise apart, waar niet ieder taxatiebureau zich aan waagt. Eigenlijk beschikken alleen ervaren wapenhandelaars, medewerkers van musea en de experts van veilinghuizen, zoals Heritage Auctions, over de benodigde kennis om een juiste waardebepaling van antieke militaria te kunnen doen. Bij ons betaalt u niets voor een waarde-indicatie van uw antieke pistolen of antieke jachtgeweer. Wilt u echter een officieel taxatierapport, om daarna uw wapen(s) te kunnen verzekeren of veilen, zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen.

Voor een om-en-nabij schatting van uw militaria kunt u daarnaast gebruik maken van taxatie via de mail.  Hiervoor stuurt u ons duidelijke foto’s van de voor en achterzijde van bijvoorbeeld, uw antieke zwaard, een close-up van eventuele opmerkelijke details, versieringen, een naamvermelding en beschadigingen. Daarnaast zien wij graag foto’s van alle objecten, onderdelen en documenten die betrekking hebben op het wapen. Voor een prijsbepaling van een antiek (vuur)wapen of wapenonderdelen waar een verhaal aan kleeft, is het beter dat u ermee langskomt op ons kantoor in Zaventem.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.