Veilinghuis

Veilinghuis Heritage Auctions Europe is onderdeel van een van de grootste veilinghuizen ter wereld. Het veilinghuis bestaat sinds 1976 en is opgericht in de USA. Om de internationale juwelenveiling en verzamelaars van antiek en kunst beter van dienst te zijn, zette het veilinghuis in 2015 voet op Europese bodem. De keuze voor de plaats van het Europese hoofdkantoor viel op IJsselstein. Een sfeervolle stad die door zijn historie een perfect decor vormt voor kunst en antiek veilingen.

Ooit begonnen met het taxeren van oude US munten en organiseren van kunst- en antiekveilingen, is het veilinghuis inmiddels uitgegroeid tot een internationaal begrip. Naast het uitvoeren van vakkundige taxaties, kunt u er tevens terecht voor ver- en aankoopadvies van uw verzameling waardevolle munten, postzegels, sieraden, kunst of antieke goederen.

Heritage Auctions IJsselstein (Utrecht)


We zijn u op afspraak, graag van dienst, voor een waardebepaling van uw collector’s item, sieraad of luxeartikel. Regelmatig organiseren we ook taxatiedagen te lande, waar we op een professionele manier uw schilderij taxeren of een waardebepaling doen van uw waardevolle bezittingen. De agenda hiervoor kunt u vinden onder Taxaties in de regio. Het is ook geen enkel probleem voor onze specialisten om, indien u dat wenst, voor een kunst-, antiek- of juwelen taxatie, op afspraak bij u aan huis te komen. Daarnaast organiseren we elke maand zogenaamde inloopdagen in kantoor IJsselstein.

Om ‘to the point’ te kunnen blijven, hebben we deze open inloopdagen voor een gratis taxatie in IJsselstein in onderverdeeld in meerdere categorieën. Voor waardebepalingen van munten, bankbiljetten, penningen, onderscheidingen, postzegels en ansichtkaarten, heten we elke u elke woensdag, van 10.00 tot 16.00 uur, van harte welkom. Donderdags van 10.00 uur tot 16.00 uur kunt u bij ons terecht voor uw kunst, curiosa, militaria en sieraden taxatie.

Wilt u eerst een globale schatting van de waarde van uw object, vooraleer u naar onze inloopdag in kantoor IJsselstein komt, om te kijken of het de moeite loont, kunt u ons ook een mailtje met een foto sturen. U krijgt te allen tijde zo spoedig mogelijk van ons antwoord.

Veilinghuis antiek


Als gerenommeerd huis van kunst en antiek veilingen, zijn we u van dienst met professionele waardepalingen en advies over het wel of niet verkopen van uw waardegoederen. Voor taxaties bent u van harte welkom, op onze maandelijkse determinatiemiddagen. U kunt hier uw bodemvondsten, erfstukken of waardevolle munten laten taxeren. Vervolgens is het geheel aan u, of u wenst te verkopen. Met nadruk willen we vooropstellen dat een waardebepaling door ons veilinghuis, van uw verzameling, juwelen of waardegoederen, niet inhoud dat we bij u aandringen tot verkoop aan ons, of op een van onze sieraden, kunst of schilderijen veilingen.

Wanneer u overgaat tot verkoop, staan we u met raad en daad bij. U kunt uw item of collectie aanbieden op onze veiling, maar ook te koop aanbieden op een willekeurige verkoopsite via internet. Actief zijn met de aan- en verkoop van waardevolle objecten op kunst- en antiekveilingen is niet voorbehouden aan handelaren en/of erfgenamen die geld willen zien. Zo is de veiling van munten, militaire onderscheidingen, postzegels, oude foto’s en ansichtkaarten, voor velen een leuk tijdverdrijf. En wie weet, wanneer u zelf ook eenmaal de kneepjes van het bieden en laten door heeft, vindt u zichzelf plotseling in het midden van een lucratieve hobby terug.

Het is bij het in het bezit hebben van een waardevolle kunst of curiosa, altijd nuttig op de hoogte zijn van de geldelijke waarde die eraan hangt. Misschien wilt u gewoon weten wat een bepaald item of nalatenschap waard is, zodat u kunt beslissen of het veiliger is om het object  in de kluis te leggen of eventueel te verzekeren. Of u nu komt voor een schatting van de waarde van oude munten, of ons een schilderij taxeren laat, elke waardebepaling door Heritage Auctions is altijd geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Om op de hoogte te blijven van het waar en wanneer van sieraden veilingen, een schilderij veiling of de eerstkomende open veiling van munten, kunt u zich bij ons registreren. Na registratie kunt u ook meteen actief kavels bebieden en kopen. Beperk uw komst naar ons niet alleen, met een bezoek aan de inloopdagen in kantoor IJsselstein. Kijkt u ook eens in ons beursprogramma, om te zien op welke internationale beurzen u de stand van Heritage Auctions Europe tegen kunt komen.

Waar kan ik oude spullen laten taxeren?

Niet alle oude spullen zijn vanzelfsprekend antiek. Om de betiteling ‘antiek’ te kunnen krijgen, moet een voorwerp aan meerdere voorwaarden voldoen. Zo moet het tussen de 75 en 100 jaar oud zijn en voor het merendeel handmatig zijn vervaardigd. Daarnaast wordt er ook onderscheid gemaakt tussen ‘oude kunst’ en antiek. Oude kunst, zijn kunstwerken van een artiest die stukken van hoge artistieke kwaliteit heeft gemaakt. Antieke spullen kunnen ook boeken, meubilair, klokken, tapijten, keramiek, glaswerk of metalen voorwerpen zijn. Als we vervolgens kijken naar welk antiek veel geld waard is, zijn dat objecten die op dat betreffende moment marktwaarde hebben. Zoal nu bijvoorbeeld Chinees porselein uit de Kangxi periode. Wanneer u bij ons langskomt met uw waardevolle oude spullen, kunnen onze taxateurs u precies vertellen welke objecten op dit moment het goed doen op beurzen en veilingen.

Enkele voorbeelden van oude spullen die het de laatste jaren goed doen zijn, antieke parfumflesjes, handgeblazen kerstballen uit begin 20e eeuw, zilverwerk en getekende stukken door mensen die later beroemd zijn geworden. Minder bekend onder de antieke spullen zijn ijzeren geverfde kluizen uit het eerste kwartaal van de 20e eeuw, wat nog in het bezit is van een werkend mechanisch component. Antieke klokken en uurwerken doen het ook altijd goed. Om precies te weten wanneer welk antiek veel geld waard is, doet u er goed aan een beetje de trends bij te houden. Ook de antiekmarkt is namelijk aan mode onderhevig. Tin verzamelingen en Delfts blauw aardewerk leverden 30 jaar geleden flink geld op, momenteel is er echter weinig vraag naar.

Antieke spullen verkopen

Wanneer u oude spullen wilt laten taxeren, doet u dat het best bij een gerenommeerde antiquair of nog beter een veilinghuis als Heritage Actions Europe. Onze taxateurs weten van de hoed en de rand en hebben er persoonlijk geen baat bij of uw antieke vaas veel of weinig waard is. Zij zullen u voor echte antieke spullen, daarom ook nooit een prijs bieden die normaliter gegeven wordt aan oude spullen.

Er is een verschil tussen antieke spullen verkopen op een kunst & antiekveilinghuis, zoals Heritage Auctions of ze aanbieden op een handelssite. Als u via ons antieke spullen of kunst verkoopt, staan wij u met raad en daad bij, zodat u verzekerd bent van het hoogst haalbare bod. Als wereldveilinghuis reikt ons netwerk van potentiële klanten ook veel verder dan de gemiddelde online antiekhandel. Zo is het heel goed mogelijk dat u via ons iemand in Amerika heel blij maakt met uw antieke Chippendale kabinet. Chippendale meubilair uit de 16e en 17e eeuw is bijvoorbeeld, in de VS een ware rage momenteel. Een lokale handelaar of tweedehandssite zal u niet aan zo’n koper kunnen helpen. U ziet, niet alleen met de taxatie van oude spullen en antiek, maar ook met bemiddeling en de verdere afwikkeling van uw transactie kunt u rekenen op onze bijstand.

Graag nodigen we u vrijblijvend uit op een van onze taxatiedagen of stuur de foto’s op voor een taxatie per e-mail.

Gratis waardebepaling IJsselstein

Waardebepalingen van uw waardevolle objecten, verzamelingen of sieraden, kosten u bij ons niets. Voor taxaties kunt u bij met ons een afspraak maken op kantoor of langskomen op een van de wekelijkse OPEN INLOOPDAGEN.Voor een gratis taxatie hoeft u van tevoren geen afspraak te maken en kunt u zo binnenlopen.

De taxaties die u door ons uit laat voeren, zijn vrijblijvend en kosten u niets. Pas wanneer u ons verzoekt een officieel taxatierapport op te stellen, vragen wij u hiervoor een bepaald bedrag. Afhankelijk van het doel, waarvoor u ons een officieel taxatierapport op laat stellen, heeft het document een geldigheidsduur van drie tot vijf jaar. Als u een taxatie voor een kostbaarhedenverzekering uit laat voeren, is het taxatierapport van kracht tot einddatum polis.

Voor een gratis waardebepaling door Heritage Auctions Europe, hoeft u niet per definitie op een van de inloopdagen, naar ons kantoor in IJsselstein te komen. Regelmatig vindt u onze erkende taxateurs ook op taxatiedagen in de regio, komt u ons tegen op (verzamel)beurzen en kunt u bepaalde objecten en verzamelingen per e-mail laten taxeren.

Taxaties in het land

Met de regelmaat van de klok houdt Heritage Auctions Europe ook taxatiedagen op locatie in het land.

Op 25 november 2020 zijn we bijvoorbeeld te vinden in Purmerend.

In het Purmerends museum aan de Kaasmarkt 20 zitten onze experts die dag voor u klaar, om een waardebepaling te doen van uw kunstvoorwerp(en), curiosa, militaria, goud, zilver of sieraden. Indien u van de gelegenheid gebruik wilt maken, uw waardevolle bezittingen te laten taxeren, verzoeken wij u vriendelijk om vooraf even telefonisch contact op te nemen, met het Purmerends museum. U kunt het museum bereiken op telefoonnummer 0299 - 47 27 18.

Houdt u voor toekomstige datums, onze agenda van gratis taxatiedagen in de gaten.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.